Nivelul chiriilor in Bucuresti

Anul acesta a adus cel mai scazut nivel al chiriilor din Bucuresti. Instalarea tot mai pronuntata a recesiunii economice, cat si inasprirea conditiilor de acordare a creditelor imobiliare au determinat scaderea achizitiilor imobiliare si reorientarea populatiei catre inchirierea de case si apartamente. Daca  doriti sa inchiriati un apartament in Bucuresti, acum este momentul potrivit.

Inceputul lui 2012 a inregistrat o dinamica crescuta pe piata inchirierilor, majoritatea segmentelor prezentand oscilatii intre -5% si +2%, fata de anul trecut. Apartamentele de doua camere  atingand minimul istoric de 315 euro/luna, chiria la garsoniere a stagnat, iar segmentul apartamentelor mai spatioase de trei si patru camere a prezentat cresteri.

Piata garsonierelor este sinfura care se stabilizeaza. S-au inregistrat doar usoare variatii, chiaria medie fiind in jurul valorii de 230 de euro/luna.

Datorita unui numar mare de oferte recent aparute pe piata, chiriile  la apartamentele de doua camere au ajuns la o medie de 315 euro/luna ceea ce inseamna o scadere de 5%.

Proprietarii apartamentelor de 3 camere solicita 466 euro, cu 10 euro mai mult fata de anul precedent. La apartamentele de 4 camere, nivelul mediu al chiriei strigate  fiind de 724 euro/luna, cu 2% mai mult decat anul trecut.

Segmentul inchirierilor imobiliare este unul extrem de energic, inregistrandu-se fluctuatii in ambele sensuri. S-a observat o crestere de 2% la chiriile apartamentelor de 3 si 4 camere.

Numarul de apartamente scoase la inchiriat este intr-o continua crestere. Primele in clasament fiind apartamentele cu doua camere, urmate de garsoniere si de apartamentele de 3 camere. Acestea din urma fiind cu 38% mai multe decat in 2011.

Preturile variaza si in functie de zona in care este amplasat imobilul. Zonele marginase  precum, Berceni, Militari, Drumul Taberei  prezinta oferte de inchiriere cu preturi mici. Aici poti gasi un apartament cu doua camere la 200-280 euro/luna.

Preturile cresc pe masura ce ne apropiem de centrul orasului. Chiria pentru un apartament cu doua camere din zona Unirii depasind 450 de euro. Preturi mari mai intalnim si in zona de nord a orasului, in cartierele Primaverii, Aviatorilor sau Unirii.