Unde gasim cele mai bune preturi

Preturile imobiliarelor au scazut cu 50% in numai trei ani de criza. Afla care sunt cele mai ieftine zone din Bucuresti si care sunt preturile practicate de ofertanti.

Cele mai ieftine zone de apartamente au ramas cele periferice, precum Militari, Berceni si Rahova.  Aici preturile pornesc de la 1000 de euro/mp. Valoarea incepe  sa creasca pe masura ce te apropii de centrul orasului. In zonele mai scumpe, precum Soseaua Nordului sau Primaverii, preturile variaza intre 1600-2500 de euro/mp.

Desi inca mai exista un stoc destul de mare de unitati locative nevandute, dezvoltatorii nu vor mai putea reduce preturile. Foarte putine sunt cazurile in care dezvoltarile imobiliare s-au facut cu surse financiare proprii, cele mai multe facandu-se cu surse financiare atrase de la banci. De aceea bancile sunt cele care nu permit scaderea pretului sub o anumita limita. Vanzarea apartamentelor sub acea limita insemnand imposibilitatea dezvoltatorului de a rambursa imprumutul.

Locatiile bune si ofertele de calitate au fost mai putin afectate de recesiune. In zone precum Aviatorilor, Primaverii si Nordului preturile se situeaza intr-o pozitie fruntasa cu valoarea de 1600-2000 euro/mp, in functie de locatie, finisaje si calitatea imobilului.

Clientii sunt mult mai nehotarati si precauti. Sunt clienti care au nevoie chiar si de un an de zile pentru a se hotara ce apartament sa cumpere. In prezent, se pune pret pe calitate, pe structura de rezistenta a blocului si pe interioare, daca sunt din rigips sau caramida.

In zona de sud a Bucuestiului preturile sunt foarte mici. Aici poti gasi un apartament de doua camere la 55.000 de euro cu o suprafata de 64 de mp. In cartiere precum Berceni, Militari se vand apartamente de doua camere, nu foarte spatioase, la 45.000 de euro.

Preturile la garsoniere localizate in zone bune sunt de 40.000-45.000 de euro. Tendinta generala de pe piata este aceea de adaptare a preturilor la programul Prima Casa. Modificarea proiectelor, din apartamente mai mari in apartamente mai mici, pentru a costrui o oferta adresata celor care se califica la Prima Casa.